Aquesta setmana Parvulari s’ha convertit en un laboratori ple de científics per viure i gaudir la setmana de la ciència.
Compartir, experimentar, transformar i aprendre de les evidències que han anat recollint han estat les accions protagonistes. El seu motor ha estat la curiositat, l’observació, les preguntes i l’assaig error. Han descobert coses noves activant el pensament i ho han fet d’una manera dinàmica, implicant-se tots en la descoberta de nova informació i coneixement.
Tots els infants de P3 han preparat una safata plena de diferents objectes: pinyes, pedres, pals, colors, cotxes de joguina… i una capsa plena d’aigua i s’han preguntat: Què passaria si poséssim aquestes coses a dins de l’aigua? I sabeu què ha passat? Algunes suraven i d’altres no!! Una vegada feta l’observació, les han classificat.
Els nens i nenes de P4 han fet l’experiment: l’aigua que camina. Per fer-lo han preparat: gots de plàstic transparents, aigua amb colorant i paper de cuina.
Han posat l’aigua de colors, intercalant gots amb aigua i colorant i gots només amb aigua. Amb el paper de cuina han fet ponts i els han col·locat connectant-los entre ells. Ha estat necessari deixar actuar l’experiment durant tota la nit per veure el resultat.
Sabeu que ha passat? L’aigua ha caminat pel paper de cuina i ha omplert els gots buits amb nous colors: taronja i verd!
Els alumnes de P5 han investigat diferents aspectes sobre què és la llum i on la trobem. Han elaborat diferents hipòtesis, les han comprovat i han acabat jugant amb la llum i les ombres tot projectant-les amb diferents objectes i dibuixant-les.