A Parvulari es dona molta importància a la música com a recurs pedagògic, conscients de tots els beneficis que aquesta pot aportar als alumnes; memorització, desenvolupament del llenguatge, mitjà d’expressió, forma de comunicació…
Es per aquest motiu que la música està present en varis moments al llarg del dia, com es a l’inici d’una classe amb la cançó de benvinguda, o quan una classe conclou, amb la cançó de comiat. A mesura que avança el curs escolar les cançons poden variar depenent de l’època de l’any en la qual es troben o el projecte que estan realitzant.
La música proporciona als alumnes un espai on sentir-se lliures i on es poden expressar d’una manera diferent, no només per mitjà de la veu, sinó també a través del cos. D’una banda es treballen les bases del llenguatge musical (el greu, l’agut,…), però també la utilització del propi cos, mitjançant la dansa o la percussió corporal.
Com explica la Maria Alloza, professora de música: ‘Aquí treballem molt les emocions a través de la música. Intentem buscar el que ens transmet i com ens sentim quan l’escoltem. La música ajuda a reconèixer les emocions i trobar la manera de conviure amb elles.’
La música permet canalitzar aquests sentiments i fer que s’alliberin les penes o que augmenti l’alegria.
GAMIFICACIÓ I EXPERIMENTACIÓ
La gamificació és una manera d’aprendre els conceptes i memoritzar-los de forma lúdica. Mitjançant jocs de repetició, memorístics, d’interpretació o de repetició, els alumnes absorbeixen el llenguatge que empra la música.
Una altra manera en la que s’utilitza per ensenyar és a través de vivències, manipulació i l’experimentació. ‘A les classes ensenyen la música a través de vivències, manipulació i experimentació. No estem constantment repetint i aprenent teoria musical tal qual sinó que, a través del que ells manipulen, creïn música. Sempre a partir de coses vivencials que puguin tocar, escoltar i sentir’, afirma la Maria.