La relació entre la família i l’escola és essencial per al desenvolupament integral en la primera infància. L’escola representa un espai nou i, sovint, desconegut, on es comença a interactuar amb altres nens i nenes, així com amb educadors i educadores. En aquest procés, és fonamental que els infants sentin que l’escola i la família estan alineades en els valors i en els objectius educatius. Quan els pares i mares mantenen una comunicació regular amb l’escola, els nens se senten més segurs i confiats, ja que perceben que hi ha un treball conjunt per al seu benestar. Aquest vincle de confiança crea un clima d’estabilitat emocional que afavoreix que els nens s’impliquin activament en el seu aprenentatge i se sentin més còmodes en el nou entorn escolar.
Els alumnes d’educació infantil estan en una fase d’aprenentatge constant a través del joc, les experiències i les interaccions socials. És en aquesta etapa on comencen a consolidar moltes de les seves habilitats bàsiques. Quan la família participa activament en aquest procés, reforça i complementa els aprenentatges que els infants adquireixen al col·legi.
La relació família-escola també contribueix a la creació d’una comunitat educativa activa i compromesa. Quan les famílies participen en activitats escolars com ara reunions, sortides o celebracions, es fomenta un sentiment de comunitat i pertinença. Els nens i nenes perceben que l’educació és una tasca compartida entre la família i l’escola, i això enforteix el seu compromís amb l’aprenentatge. Podem pensar en accions concretes del Sagrat Cor Sarrià com: les trobades de l’Espai acció, l’Encesa de llums, la Festa Major, el Dia dels Avis, els Tallers nadalencs, les col·laboracions en els Projectes educatius, sortides i excursions, els Festivals i celebracions diverses que al llarg del curs fem…
Aquesta implicació mútua no només beneficia els infants, sinó que també enriqueix l’escola, creant un ambient de col·laboració on tots els membres, mestres, pares, mares i infants treballen junts per aconseguir el millor resultat possible en l’educació dels més petits. Aquesta xarxa de suport i implicació mútua ajuda a construir una cultura escolar positiva basada en el respecte, la responsabilitat i l’educació de qualitat.
Així doncs, seguim fent família!!