Comencem el mes de febrer amb el projecte del cos.
Els alumnes de cargols treballen aquest projecte parant especial atenció als sentits. Amb l’ajuda del conte de ‘La Caputxeta Vermella’ aprenen a identificar les parts del cos amb cada sentit.
Les propostes que es realitzen a l’aula es presenten de manera en la que els infants poden experimentar els diferents sentits relacionant-los amb una escena de conte.
- Tastant el menjar del cistell que porta La Caputxeta a l’avia, associen el sentit del gust amb la boca.
- Olorant les flors que recull La Caputxeta de camí a casa de l’avia, descobreixen el sentit de l’olfacte i el nas.
- Observant els camí fosc del bosc com va fer La Caputxeta de camí a casa de l’avia, aprenent a associar la vista amb els ulls.
- Escoltant al llop quan diu que te gana i explicant que per obtenir algun aliment no cal mossegar, cal escoltar i compartir, como fan en el conte l’avia, el llop i la caputxeta en compartir el menjar del cistell.
Els alumnes de tortugues amb el conte ‘El Doctor Submarí’, de Leo Timmers, aprenen les parts del cos. Amb l’ajuda del conte identifiquen les diferents parts del cos amb una especialitat mèdica.
Les propostes que es realitzen a l’aula s’ofereixen als nens i nenes de forma que poden viure en primera persona l’experiència de ser metges.
- Fent de dentistes com el Doctor Blub, netejant les dents dels seus pacients.
- Essent oftalmòlegs, revisant les vista i provant diferents ulleres.
- Experimentant la traumatologia, curant als pacients que s’han fet mal.
- Escoltant el conte del Doctor Blub, aprenent que els ens hem d’ajudar el uns als altres, tenint cura de tothom, tal i com fan els animals del conte quan ajuden al Doctor quan es fa malbé el seu submarí.
Els nens i nenes tenen vivències relacionades amb el conte, fent d’un conte una vivència d’aprenentatge actiu i significatiu en el seu desenvolupament del descobriment del propi cos, la descoberta de les habilitats i capacitats del propi cos, la cura de la seva higiene, alimentació, i cura del altres.